Индонезија - угледни час

Indonezija 8 resize

 У Михајлову је 25.10.2017. године одржан угледни час из географије у ВИИ3 одељењу. Наставна јединица је била Индонезија. У првом делу часа је наш ђак Кристијан Сереги дао географски приказ државе кроз мултимедијалну презентацију. У другом делу часа је отац Елиас, који је пореклом из Индонезије, причао о личном животном искуству, обичајима и религијама своје земље. Организатор часа је би Хорват Габор,док су учешће узели и ђаци виших одељења,деца из забавишта и следећи педагози: Јелена Јеноваи, Весна Рончевић, Кадар Отилија, Венцел Јулијана, Салма Ерика, Киш Гизела, Гомбар Моника.

 

INDONÉZIA-mintaóra

 

2017.10.25-én földrajz mintaóra lett megtartva a szentmihályi VII3 tagozatban.A tanítási egység Indonézia volt.Az óra első részében Szőregi Krisztián diákunk multimediális prezentáción keresztül bemutatta az ország földrajzi adottságait.Az óra másik részében vendégünk Eliás atya a szülőföldjének a hagyományairól,vallásairól és életének tapasztalatairól mesélt.Az óra szervezője Horváth Gábor volt még részt vettek az iskola felsős tanulói,kis ovodások és a következő pedagógusok:Jelena Jenovay,Vesna Rončević,Kádár Ottilia,Vencel Julianna,Szalma Erika,Kiss Gizella,Gombár Mónika.

 

 

   

Bővebben: Индонезија - угледни час

Прослава дана Светог Саве

7

27.1.2017 са почетком у 9 часова, организована је приредба поводом обележавања школске славе, Светог Саве. У програму су учествовали ученици свих виших разреда и ученици четвртог разреда. Програм су осмислили и реализовали наставницисрпског језика Горан Радаковић и Валериа Решташ, наставница мађарског језика Розалиа Секереш, наставница историје Јулиана Венцел, учитељица Тереза Такарич и наставник информатике Роберт Гомбар.Овом приредбом ученици и наставници су свечано и достојанствено обележили своју школску славу.

 

   

Bővebben: Прослава дана Светог Саве

Спортска субота

Sportska1

 

У суботу 10.09.2016 год. у Михајлову одржана је спортска субота, где су се наши ученици од 1-8 разреда заједно са децом из забавишта такмичили у разним дисциплинама.
Било је фудбала, кошарке, американаца (кошаркашка игра) и између две ватре.Поједини наставници, учитељице, васпитачице су се придружили спортским активностима и лепо се забавили са својим ђацима

 

   

Bővebben: Спортска субота

Елементарне непогоде

 

20151127 162208 resize

 Ученици школе у Михајлову присуствовали су пројекту о елементарним непогодама коју промовише хуманитарна организација „Каритас“. Ученици су прво погледали презентацију о елементарним непогодама у извођењу наставника: Габора Хорвата, Изабеле Ружичка, Јулије Венцел. Након тога натавник Ференц Камраш приказао је једну катастрофу, запаљена је макета града коју су направили нижи разреди и шестаци. Нижим разредима су помогле учитељице: Илдико Варга, Ибоља Шуљко, Терез Такарич, Корнелија Павловић а шестацима је наставник Ференц Камраш. Затим су деца под вођством наставника Горана Радаковића и Валерије Решташ попунили брошуре. Цртеже на ходнику су цртали виши разреди са наставницом ликовног, Валентином Шаламон.

 

Bővebben: Елементарне непогоде

Чистије и зеленије школе у Војводини 2014/2015

 

Cistije 1 resizeПокрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице организовала је доделу награда најбољим васпитно-образовним институцијама, појединцима и групама на интерним конкурсима у оквиру програма „ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ” за 2014/15. годину. Од 122 васпитно-образовне институције 74 васпитно-образовне установе успешно је реализовало планиране активности, међу којима је било и истурено одељење наше школе у Михајлову. Чланове овог тима су чинили Киш Гизела, Ружичка Изабела, Мичкеи Лили, Кадар Отилија, Варга Илдико, Гомбар Моника, Такарич Ковач Моника и кординатор тима Гомбар Роберт. Скоро сви остали наставници, учитељи и васпитачи који раде у истуреном одељењу су такође дали свој допринос у остваривању истакнутих циљева пројекта. Предшколци и ученици су били прави носиоци овог програма који је трајао око 6 месеци. Ученици су највише енергије уложили у израду “Еко химне” која је је била једна од 8 дисциплина у којој смо се надметали са другим школама, и са њом смо се пласирали међу 8 најбољих. Ипак, најпоноснији смо на презентацију о значајном еко датуму. Према оцени стручног жирија, ова презентација чији су творци били Сабо Андреа, Сабо Анита и Шељмеши Леонтина, ученице 8.3 разреда у прошлој школској години са менторима Ружичка Изабелом и Гомбар Робертом освојила је у својој категорији 1. место. Наше 2 бивше ученице С.Анреа и С.Анита и кординатор пројекта лично су преузели дипломе и награде у оквиру Новосадске Јесени 2015. На додели награда је био присутан и потпредседник покрајинске владе Њилаш Михаљ, који је посебно похвалио све награђене школе. 

Bővebben: Чистије и зеленије школе у Војводини 2014/2015

Општинско - окружно 2015 - стони тенис

 

Ping 2015 - 5

 7.октобра 2015. године одржано је Општинско , а након тога и Окружно првенств у СТОНОМ ТЕНИСУ. Наши ученици из Михајлова су постигли одличне резултате и освојили мноштво одличја. У мушкој категорији наш представник је био Тот Ото (7.3) . Женска категорији је била успешнија,  а састав екипе су чиниле: Гуљаш Доминика (4.3), Сурањи Инес (5.3) и Јухас Рамона   (5.3) . У појединачној конкуренцији Гуљаш Доминика је  освојила ДРУГО МЕСТО на Општинском првенсту,  док су екипно Шурањи Инес и Јухас Рамона освојиле ПРВО МЕСТО и директно се пласирале на Окружно првенство где су у истом саставу освојиле ПРВО МЕСТО, победивши  у финалу такмичарке из Новог Бечеја. У мају 2016. их очекује Републичко првенство у Врању.Желимо им пуно успеха.

 

Bővebben: Општинско - окружно 2015 - стони тенис

Дечја недеља 2015 - Михајлово

 

Decja 2015 nizi 1

 Забавиште и нижи разреди су учествовали у следећим активностима за време дечје недеље : Првог дана предшколци и нижи разреди погледали су интерактивну представу “ Наши занати”. У уторак, школу су посетиле мажореткиње из Мужље које су извеле занимљиву тачку. Следећег дана су нижи разреди кредом у боји украсили бетон испред улаза школе док су предшколци имали радионицу декупаж у којој су учествовали и родитељи. У четвртак су нижи разреди и предшколци заједно са родитељима имали спортски дан, а последњег дана дечје недеље су сви заједно посетили Јанков Мост где су погледали Етно кућу.

 

 

Decja 2015 visi 1

 Виши разреди: Прва активност у току дечје недеље је била спортска активност, штафетне иге. Организатори ове активности ,наставница физичког, Лили Мичкеи и наставник математике, Роберт Гомбар су децу поделили у две групе које су се такмичиле једна против друге. Резултат је био нерешен па су на овај начин сви постали победници. Седмаци су на часу мађарског језика приказали лектире док су осмаци и шестаци имали квиз на часу немачког језика. У петак су седмаци и осмаци учествовали у квизу из физике и енглеског језика,. Најбоље се показала група “Њутн”. Шестаци су на часу српског језика имали радионицу “Наша породица” где су направили портрет разреда.
 

Bővebben: Дечја недеља 2015 - Михајлово

Dan Svetog Save - Mihajlovo

2015Sava1

Dana 27.1.2015. u izdvojenom odeljenju OŠ „Sonja Marinković“ u Mihajlovu održana je priredba povodom obeležavanja dana Svetog Save u holu škole. U svetosavskom programu učestvovali su svi učenici od I do VIII razreda. Sadržajem su obuhvaćeni detalji iz života i rada Svetog Save kao i izvođenje pesama nastalih u njegovu čast. U organizovanju programa i svečanosti su učestvovali svi radnici škole.

 

 

 

Bővebben: Dan Svetog Save - Mihajlovo

Joomla templates by a4joomla