Njima se ponosimo, školska 2013/2014. godina

 

 

 

 

 

 

2013.szeptember 21-én megrendezésre került a " Begej 2013" kajak-kenu verseny Nagybecskereken. A futamok 500 m-es távon, korcsoportokra és nemekre bontva indultak.

Örömünkre szolgál, hogy ezen a megmérettetésen iskolánk tanulói két első és két második helyet szereztek. Vukov Biljana(IV.1) páros és egyéni versenyszámban aranyérmes lett, míg Delić Jovana(VI.1) egyéni, Mezei Klára(VII.2) és Delić Marija(VII.1) pedig páros versenyszámban lett ezüstérmes.

Köszönet edzői munkájukért: Hampamer Ferencnek, Juhász Józsefnek és Hampamer Nebojšának.

 

2013.X.21-én az országos evezőversenyen Lázár Júlia III. lett.

2013.X.26-án Újvidéken tartották meg a Poletarac elnevezésű nemzetközi úszóversenyt. Győri Anikó, a VIII.2 osztály tanulója 50 méteres hátúszásban és 100 méteres gyorsúszásban is bronzérmes let.

50 méteres gyorsúszásban a községi-körzeti versenyen Győri Anikó, a VIII.2 osztály tanulója a második helyen végzett.

A Curie Matematika Emlékverseny területi fordulóját pénteken, 2014. február 7-én 12 órai kezdettel tartották meg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban. A versenyen iskolánk tanulói is részt vettek. Közülük harmadik helyezést ért el Kocsis Andrea harmadikos és Tóth Tamás ötödikes tanuló. Felkészítő tanáraik Jovanovic Márta és Mezei Belovai Irén .

2014.II.21-én iskolánk diákjai részt vettek a 25. Zrínyi-Gordiusz matematikaversenyen .

A szentmihályi II.3 osztályos Zázrovics Zsolt az első helyen végzett. Felkészítő tanítónője Pavlovity Kornélia.
A nagybecskereki II.2 osztály tanulói közül Nagy Anna 4., Borál Noa pedig 5.lett. Felkészítőjük Jovanović Márta tanítónő.
Csapatversenyben másodikosaink elsők lettek.

Felsőseink közül Kádár Evin 4., Kovács Imola 5. lett, mindketten a VIII.2 osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Mezei-Belovai Irén.
Csapatversenyben hetedikeseink (Lackó Arnold VII.2, Lukács Anna VII.2 és Szabó Andrea VII.3) és nyolcadikosaink (Kádár Edvin VIII.2, Kovács Imola VIII.2 és Lázár Júlia VIII.2) is másodikak lettek.

 

2014.II.22-én a Đura Jakšić Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt német nyelből. Kádár Edvin I., Malesev Dávid III. helyezett lett. Mindketten a VIII.2 osztály tanulói és mindketten továbbjutottak a március 24-én sorrakerülő körzeti versenyre. Felkészítő pedagógus: Kádár Ottilia némettanár.

2014.II.22-én a Đura Jakšić Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt angol nyelből. Budai Ivona és Lázár Júlia a VIII.2 osztály tanulói III. helyezettek lettek és mindketten továbbjutottak a március 24-én sorrakerülő körzeti versenyre. Felkészítő pedagógus: Szerda Tamás angoltanár.

Iskolánk tanulói 2014.február 28-án a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában részt vettek a községi anyanyelvi versenyen. Az ötödikesek közül Tóth Tamás 2., a hetedikesek közül Lukács Anna 1., a nyolcadikosok közül Kovács Imola 2. helyezést ért el.

Pénteken, március 7-én zajlott le a szavalóverseny községi döntője. Iskolánk is fellépett öt szavalóval. A zónai versenyen Lackó Inesz képviselte községünket.

2014.III.8-án a Vuk Karadžić Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt kémiából. Kovács Imola VIII.2 osztályos tanuló III. helyezett lett. Felkészítő pedagógus: Dobó József kémiatanár.

2014.III. 10-én a szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskolában tartották meg a Curie kémia emlékverseny szabadkai területi döntőjét, melyen 16 diák vett részt. Kovács Imola VIII.2 osztályos tanulónk a saját korosztályában második lett, így május 10-én Szolnokon, a magyarországi döntőben bizonyíthat.
Felkészítő pedagógus: Dobó József kémiatanár.
2014.III.11-én iskolánk alsós és felsős tanulói részt vettek a "Petőfi a szívünkben" elnevezésű szavalóversenyen Muzslyán.
Alsósaink közül Nagy Anna, a II.2 osztály tanulója első helyezett lett az 1.-2. osztályosok kategóriájában. Felkészítő pedagógus: Jovanović Márta tanítónő.

2014.III.23-án a Dr. Jovan Cvijić Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt földrajzból. A VIII.2 osztályból Lackó Inesz a III. helyen végzett. Felkészítő pedagógus: Horváth Gábor földrajztanár.

2014.III.23-án a Đura Jakšić Általános Iskolában tartották meg a körzeti versenyt idegen nyelvből. A VIII.2 osztályból Kádár Edvin az I. helyen végzett. Felkészítő pedagógus: Kádár Ottilia némettanár.

2014.III.15-én a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt biológiából. A a VIII.2 osztályból Lázár Júlia II., Budai Ivona III. helyezet lett. Az V.2 osztályból Tóth Tamás a III. helyen végzett. Felkészítő pedagógus: Lázár Angéla biológiatanár.

2014.március 20-án tartottuk meg iskolánkban a Kenguru határok nélkül elnevezésű matematikaversenyt. 47 diák versenyzett, az eredmények májusban várhatók.

2014.III.22-én a Petar Petrović Njegoš Általános Iskolában tartották meg a községi versenyt történelemből. Az V.2 osztályból Tóth Tamás a III. helyen végzett. Felkészítő pedagógus: Vencel Julianna történelemtanár.

2014.III.26-án tették közzé a Bolyai Farkas Alapítvány által meghirdetett Irány Bécs! pályázat nyerteseit.
A pályázatra 112 diák jelentkezett. A diákokat a Bolyai Jánosról írt fogalmazás, a tanulmányi átlag, a versenyeken elért eredmények és a tanári ajánló levelek alapján pontozták.
Iskolánkból Bécsbe utaznak Lukács Anna 7.2 és Kovács Imola 8.2 osztályos tanulók.

2014.III.29-én tartották meg Újvidéken, az Apáczai Diákotthonban a Sajó Károly Kárpát - medencei környezetvédelmi csapatverseny területi döntőjét. Iskolánkat Lázár Júlia, Budai Ivóna és Kovács Imola VIII.2 osztályos tanulók képviselték. Negyedikek lettek. Felkészítő pedagógus: Lázár Angéla biológiatanár.

A körzeti anyanyelvi versenyen, amely április 4-én zajlott le Muzslyán, Kovács Imola a 8.2 osztály tanulója és Lukács Anna a 7.2 osztály tanulója is második lett. Mindketten részt vesznek majd a köztársasági versenyen. Felkészítő pedagógus: Prókin Eleonóra magyartanár.

12.04.2014. u O.Š. J.J.Zmaj na okružnom takmičenju iz biologije, učenik 6.1 Bojan Momirski osvojio je 2. mesto. Učenika za takmičenje pripremila: Izabela Ružička, nastavnica biologije.

 

Slide1

Опширније: Njima se ponosimo, školska 2013/2014. godina

Joomla templates by a4joomla