Телефон: 023 530 420

Основна школа
“Соња Маринковић”
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

ОШ "Соња Маринковић" Зрењанин

A költészet ünnepe

1975 óta minden tavasszal megrendezésre kerül a Költői staféta versíró verseny, a Žarko Zrenjanin városi könyvtár szervezésében, melyen több mint 60 bánáti általános iskola vesz részt.

Az idei verseny műsorát Uglješa Šajtinac költő vezette, aki a városi könyvtár könyvtárosaival együtt hétfőn, május 9én látogatott el iskolánkba. Tanulóink a vendégeket több mint húsz egyedi verssel fogadták, melyek komoly döntés elé állították a zsűrit: hogyan válasszanak ki csupán két verset ennyi remek költemény közül? A rengeteg gyönyörű verssor többek közt a tavaszról, az anyai szeretetről, a sárga kalapokról, a madarakról és a vicces gilisztákról mesélt, de némelyikben szó esett az iskoláról és az őszi szerelemről is. Az alsós kategóriában díjazott versben Sötét Viktor, a 2.2 osztály tanulója három testvér különleges házi állatait mutatta be. A felsős kategóriában kiválasztott versben Nyerges Annabella, a 8.2 osztály taulója írta le, hogy számára milyen jelentéssel bír a tűz. Ők ketten fogják képviselni iskolánkat a Költői staféta döntőjében. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

A rengeteg tarka, vicces és kreatív verszak Napfény kuckónkat olyan hellyé varázsolta, ahol a verset és a költészetet tisztelik és ünneplik.