Телефон: 023 530 420

Основна школа
“Соња Маринковић”
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

ОШ "Соња Маринковић" Зрењанин

A tartományi titkár jókívánságai Szent Száva napja alkalmából

Tisztelt tanügyi dolgozók és kedves tanulók!

Fogadják szívélyes jókívánságaimat Szent Száva, az iskolák védőszentjének ünnepe alkalmából!

E szavakat azoknak szentelem, akik a következő nemzedékeket segítik az életleckék elsajátításában és akik tudják, hogy a hagyományokat ápolva és a történelem kiemelkedő személyiségeit tiszteletben tartva, egy jobb és fényesebb jövőt teremtenek.

Ezeket a szavakat Nektek gyerekeknek, diákoknak is szentelem, akik felkészülten és vágyakozva várjátok a felvilágosítókat, akik az ifjúkor látókörét kiszélesítik és akik e világ minden tudását elhozzák számotokra, akik tudásszomjat oltanak, majd pedig hagynak benneteket, hogy önállóan és bátran járjatok a világban – egyaránt kíváncsian, de felkészültebben a korunk mindennapi kihívásaival vívott harcok leküzdésében.

Önöknek, tanügyi dolgozóknak, kívánom, hogy a továbbiakban is kövessék Szent Száva útját, amelyet elődeik több évszázad alatt kitapostak. Azt a minden napi lelkesítő utat, amely tele van kihívásokkal és a tudás átadása és a felvilágosítás iránti vággyal, valamint a közösséghez való szellemi hozzájárulással. Legyenek büszkék önmagukra minden alkalommal, amikor a fiatal kíváncsiskodók nemzedékére tekintenek, akiket bevezettek a tudás és az oktatás világába. Legyenek büszkék, amikor látják, hogy milyen emberekké váltak.

Szent Száva szelleme emlékeztesse Önöket arra, hogy milyen fontos szerepet töltenek be és nyújtson erőt ahhoz, hogy győztesekként szálljanak ki az Önök előtt álló megpróbáltatásokkal szembeni harcokból, én pedig a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság alkalmazottainak nevében és a magam nevében, kívánok további sok sikert munkájukban!

Boldog Száva-napot!

Tisztelettel,

                                                                         Szakállas Zsolt, s. k.

                                                                        TARTOMÁNYI TITKÁR