Телефон: 023 530 420

Основна школа
“Соња Маринковић”
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

ОШ "Соња Маринковић" Зрењанин

Adománytábla leleplezése az adományozó tiszteletére

Szombaton szerény ünnepség volt iskolánkban, ugyanis adománytábla leleplezésére került sor, mellyel adományozónknak, Lazar Stankovnak fejeztük ki hálánkat, azon támogatásáért, amelyben iskolánkat részesítette.

Az egybegyűlteket Jelena Jenovay igazgatónő üdvözölte, aki felszólalásában elmondta, hogy adományozójuk 15000 ausztrál dollár (9500 EUR) értékű támogatásban részesítette, melyből két tanterem felújítását sikerült megvalósítani, valamint új laptopokat vásároltak az iskola részére.

A 6.2 osztály tanulói: Labanc Anasztázia, Kádár Balázs és Tóth Balázs, akik az egyik felújított tanteremben töltötték ezt az iskolaévet, alkalmi műsorral mondtak jelképesen köszönetet az adományozónak.

Osztályfőnökük, Mezei Belovai Irén rámutatott, hogy mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel, az iskolában megszűnt a szertári oktatás, osztályának nagy örömére nekik jutott az egyik felújított tanterem.

Dr. Várady Tibor, akinek a közreműködésével sikerült ezt a támogatást megvalósítani, elmondta, hogy a szerbittabéi születésű Lazar Stankov igen fiatalon került Nagybecskerekre, így életének jelentős részét itt töltötte. Ezt követően egy ideig az Egyesült Államokba került, majd Ausztráliába költözött, ahol a mai napig is él. Lazar Stankov, tekintettel, hogy iskolánk a mai napig is a multikulturalizmus és a többnyelvűség jegyében működik, választotta ki, hogy adományával segítse iskolánkat.

A táblát Dr. Várady Tibor és Mezei Belovai Irén leplezték le.