Телефон: 023 530 420

Основна школа
„Соња Маринковић“
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

ОШ "Соња Маринковић" Зрењанин

Откривање донаторске табле

У суботу је у нашој школи уз скромну свечаност откривена донаторска табла у знак захвалности je донатору школе Лазару Станкову. Окупљене је поздравила директорка школе Јелена Јеноваи. Она је истакла да захваљујући овој донацији у износу од 15000 аустралијских долара (9500 Еур), успели су да обнове две учионоце као и да су обавили набавку нових лаптопова.

Ученици 6-2 разреда Анастазиа Лабанц, Kадар Балаж и Тот Балаж, који су похађали наставу ове школске године у једној од обновљених учионица, приредили су пригодан програм у знак захвалности донатору.

Ирен Мезеи Беловаи разредна старешина поменутог разреда истакла је да због епидемиолошке ситуације настава по кабинетима у школи није била могућа, и тако су стицајем околности на највећу радост њених ђака они провели целу школску годину у једној улепшаној учионоци.

Др. Тибор Варади уз чије посредовање је донација усмерена нашој школи у обраћању окупљенима рекао је да је Лазар Станков иако је рођен у Новом Итебеју, један добар део живота провео у Зрењанину. После је живео у Сједињеним Америчким Државама, па се преселио у Аустралију где и данас живи. Он је изабрао нашу школу, јер је једина школа у граду која и дан данас ради у духу мултикултурализма и вишејезичности.

Донаторску таблу су открили Др. Тибор Варади и Ирен Мезеи Беловаи.