Телефон: 023 530 420

Основна школа
„Соња Маринковић“
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

Школа у срцу града

Наша ,,Соња’’ је јединствена по много чему.

То је једина основна школа у граду у којој се настава одвија на два језика, српском и мађарском. Школа има и два издвојена одељења, у Михајлову и Лукином Селу.

Основна школа
„Соња Маринковић”
у Зрењанину
Основна школа
„Соња Маринковић”
у Михајлову
Основна школа
„Соња Маринковић”
у Лукином Селу

Посебна је и по томе што се у њој настава увек одвија само преподне, а поподне сви ученици могу да остану у школи и да се баве различитим активностима у оквиру продуженог боравка или обогаћеног једносменског рада: могу да ручају, да се играју, гледају филмове, ураде домаће задатке, уче стране језике, баве се спортом или похађају различите креативне радионице.

Наша школа споља изгледа као отмена стара дама с почетка 20. века, али све учионице су опремљене компјутерима и смарт таблама и настава прати најсавременије токове.

Одељења броје до 15 ученика што је велика предност јер је настава индивидулаизована и наставници могу са једнаком пажњом да се посвете сваком ученику. Свако дете има прилику да искаже своје таленте и креативност и да се оствари у разним областима.

Због тога наши ученици сваке године постижу завидне резултате на бројним такмичењима, смотрама и конкурсима.

У школи се сви познајемо и дружимо, као једна велика породица. Школско двориште је ограђено и безбедно, у њему су спортски терени и зеленило. Пошто смо у самом центру града, наши часови се често преселе из учионица у Карађорђев парк, музеј, градску библиотеку, позориште, историјски архив или вежбалиште неког спортског клуба.

,,Соња’’ је школа у коју се њени бивши ученици често и радо враћају.

,,Соња’’ је школа која се воли!