Телефон: 023 530 420

Основна школа
„Соња Маринковић“
Зрењанин

Sonja Marinković
Általános Iskola
Nagybecskerek

Top

ОШ "Соња Маринковић" Зрењанин

Сваки језик злата вреди!

Широм Европе сваке године 26. септембар обележава се као Европски дан језика. Циљ обележавања овог дана је подизање свести о значају учења језика ради постизања вишејезичности и успостављања интеркултурног дијалога међу становницима Европе.

У нашој школи свакодневно се разговара на мађарском и српском као матерњим језицима ученика, те на немачком и енглеском језику као страним језицима који се уче уоквиру редовне наставе.

Поводом Европског дана језика, у језичком шаренилу наше школе тога дана учествовали су и ученици трећег и четвртог разреда наше школе у Михајлову. Они су уз занимљиву презентацију са наставницом енглеског језика, Донатом Кишмартон и наставницом српског језика, Валентином Нађ, говорили о језицима становника у нашој земљи и окружењу, поздрављали једни друге на тим језицима, изговарали брзалице увежбавајући неке тешке групе гласова у различитим језицима, играли се, те схватили да им познавање различитих језика може помоћи да упознају нове другаре са којима могу да разговарају.